top of page

BLOG

NU verifica telefonul imediat după trezire!

Updated: Jul 21, 2022




Dimineața, când te trezești, creierul tău trece de la undele delta, care apar în starea de somn profund, la undele theta, care apar în starea de vis cu ochii deschiși. Atunci când ești treaz, dar relaxat și nu procesezi prea multe informații, creierul produce undele alfa.





Verificand dis de dimineata telefonul și scufundându-te imediat în lumea online, îți forțezi creierul să sară peste etapele importante, theta și alfa, și să treci direct la starea a fi treaz și alert, stare in care se produc undele beta.

Revista "Scientific American" descrie că „ideația (procesul creativ de concepere a unui plan sau a unor idei) se produce în timpul stării theta și este adesea un flux liber, neîngrădit de cenzură sau vinovăție”. Acest lucru face ca starea cu unde theta să fie un moment ideal pentru a-ți accesa subconștientul și pentru a vizualiza ceea ce îți dorești, ajutandu-ti creierul să îți ghideze acțiunile către realizarea viziunii tale.

Dacă omiți aceste stări și îți verifici telefonul imediat după trezire, îți pregătești creierul pentru distragere. A vedea sau a citi ceva cu potențial negativ la prima oră dimineața îți poate declanșa răspunsul la stres și îți poate genera o stare anxioasă pentru tot restul zilei.


Sfat pentru rutina de dimineață: după trezire, programează ca prima oră să fie fără telefon. Creierul tău îți va mulțumi!


2 views

Recent Posts

See All

Primește cele mai noi articole direct pe email!

Bine ai venit în comunitatea celor bine informați!

bottom of page