top of page

BLOG

Adaptarea la mediul școlar prin lectură


Putem facilita tranziția la mediul școlar prin lecturi adecvate vârstei lor. Iată câteva recomandări:


"Doamna educatoare se poartă ciudat", de Ioana Chicet Macoviciuc - o doamnă educatoare se comportă fix ca un copil și face o gramadă de năzbâtii, iar copii au grijă de ea. Subiecte tratate: adaptarea la mediul grădiniței, la colegi, la a fi departe de cei iubiți, dificultățile de liniștire la somn.


"Iggy Peck, Micul Arhitect", de Andrea Beaty – un copil a cărui talent nu este apreciat de d-na învățătoare, dar care ajunge să salveze o situație problematică prin talentul său. Subiecte tratate: a fi diferit, perseverența în ceea ce crezi.


"Irina și Școala Veverițelor" de Magda Cojocea– o fetiță arici merge la o școala frecventată de veverițe. Oare cum se va adapta micuța arici la mediul de acolo? Subiecte tratate: bullying, acceptare, prietenie, a fi diferit.


"Crizantema", de Kevin Henkes – o fetiță șoricel mândră de numele său ajunge la școală, iar colegii râd de numele său. Subiecte tratate: bullying.


"Autobuzul energiei", de Jon Gordon – copiii primesc, de la șoferul autobuzului de elevi, sfaturi despre cum pot depăși situații dificile la școală (colegi care necăjesc, un rezultat școlar mai slab, etc.). Subiecte tratate: bullying, dificultățile școlare, prietenii.


Voi ce lecturi folosiți în pregătirea școlăreilor pentru un nou an școlar?

7 views

Comments


Primește cele mai noi articole direct pe email!

Bine ai venit în comunitatea celor bine informați!

bottom of page