top of page

BLOG

Acomodarea la grădiniță și primele clase primare


Iată câteva recomandări pentru copiii preșcolari sau cei care încep clasa 0 sau 1:


„La grădiniță”, de Catherine Dolto – Prezintă parcursul unei zile la gradinițe din punct de vedere al activităților, dar și din punct de vedere afectiv. Teme abordate: familiarizarea cu activitațile de la grădi.


„Să mergem la grădiniță”, ed. Galaxia Copiilor - Prezintă parcursul unei zile la gradinițe din punct de vedere al activităților. Teme abordate: familiarizarea cu activitațile de la grădi.


„Sam cel prea timid”, de Beth Bracken – Lui Sam nu îi place să vorbească în fața altora. Oare cum se va descurca la școală? Teme abordate: a fi diferit, a avea susținerea colegilor.


„Mama se teme de școală” de Sandra Nelson – Mama se teme de școala copilului și va face o mulțime de năzbâtii în drum spre școală. Teme abordate: Anxietatea de separare și teama de mediul școlar.


„Pot să-l iau pe Dragonaș la școală?”, de Tinne Robbe – Luca nu vrea să meargă la școală, îi este teamă și îl doare burtica, iar Dragonel îi dă curaj să se ducă la școală. Teme abordate: Imaginația și obiectul familiar care ajuta în tranziția spre mediul școlar.


„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently – Murdărici merge după prietenul său la școală și face o gramadă de năzbâtii. Teme abordate: adaptarea la mediul școlar cu ajutorul prietenului canin/obiect familiar.


„A Funny Thing Happened On The Way to School”, de Davide Cali – Copilul întârzie la școală pentru că este furat de extratereștri sau a plecat la un circ. Teme abordate: minciuna are picioare scurte, imaginația creativă.


„Ajutor, vin oamenii mari”, ed. Gama – Părinții invadează clasa copiilor și nu-i mai lasă pe copii să învețe. Teme abordate: schimbare de roluri parinte-copil.


„Madeline Finn și cățelul bibliotecar”, de Lisa Papp – Madaline are dificultăți de citire, dar un cățel o ajută să le depășească. Teme abordate: dislexia, dificultățile sarcinilor școlare.


„I Am Too Absolutely Small for School”, de Lauren Child – Lora crede că nu se va descurca la școală pentru că este mult prea mică. Teme abordate: Teama de nou, de a se descurca singură, de a-și face prieteni.


„Domnișoare învățătoare e un monstru”, de Peter Brown – Robert crede că e certat mereu de învățătoarea sa pe care o vede ca un monstru. Totuși își schimbă părerea când se întâlnesc în parc. Teme abordate: relația dificilă cu învățătoarea.


Voi ce lecturi folosiți în pregătirea copiilor la adaptarea la grădi sau pentru primele clase școlare?

21 views
bottom of page