top of page

BLOG

Acomodarea la grădiniță și primele clase primare


Iată câteva recomandări pentru copiii preșcolari sau cei care încep clasa 0 sau 1:


„La grădiniță”, de Catherine Dolto – Prezintă parcursul unei zile la gradinițe din punct de vedere al activităților, dar și din punct de vedere afectiv. Teme abordate: familiarizarea cu activitațile de la grădi.


„Să mergem la grădiniță”, ed. Galaxia Copiilor - Prezintă parcursul unei zile la gradinițe din punct de vedere al activităților. Teme abordate: familiarizarea cu activitațile de la grădi.


„Sam cel prea timid”, de Beth Bracken – Lui Sam nu îi place să vorbească în fața altora. Oare cum se va descurca la școală? Teme abordate: a fi diferit, a avea susținerea colegilor.


„Mama se teme de școală” de Sandra Nelson – Mama se teme de școala copilului și va face o mulțime de năzbâtii în drum spre școală. Teme abordate: Anxietatea de separare și teama de mediul școlar.


„Pot să-l iau pe Dragonaș la școală?”, de Tinne Robbe – Luca nu vrea să meargă la școală, îi este teamă și îl doare burtica, iar Dragonel îi dă curaj să se ducă la școală. Teme abordate: Imaginația și obiectul familiar care ajuta în tranziția spre mediul școlar.


„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently – Murdărici merge după prietenul său la școală și face o gramadă de năzbâtii. Teme abordate: adaptarea la mediul școlar cu ajutorul prietenului canin/obiect familiar.


„A Funny Thing Happened On The Way to School”, de Davide Cali – Copilul întârzie la școală pentru că este furat de extratereștri sau a plecat la un circ. Teme abordate: minciuna are picioare scurte, imaginația creativă.


„Ajutor, vin oamenii mari”, ed. Gama – Părinții invadează clasa copiilor și nu-i mai lasă pe copii să învețe. Teme abordate: schimbare de roluri parinte-copil.


„Madeline Finn și cățelul bibliotecar”, de Lisa Papp – Madaline are dificultăți de citire, dar un cățel o ajută să le depășească. Teme abordate: dislexia, dificultățile sarcinilor școlare.


„I Am Too Absolutely Small for School”, de Lauren Child – Lora crede că nu se va descurca la școală pentru că este mult prea mică. Teme abordate: Teama de nou, de a se descurca singură, de a-și face prieteni.


„Domnișoare învățătoare e un monstru”, de Peter Brown – Robert crede că e certat mereu de învățătoarea sa pe care o vede ca un monstru. Totuși își schimbă părerea când se întâlnesc în parc. Teme abordate: relația dificilă cu învățătoarea.


Voi ce lecturi folosiți în pregătirea copiilor la adaptarea la grădi sau pentru primele clase școlare?

22 views

Comments


Primește cele mai noi articole direct pe email!

Bine ai venit în comunitatea celor bine informați!

bottom of page