top of page

Povestea mea

Bună!

Sunt Simona Bordeanu, psiholog clinician, psihoterapeut și consilier. De ceva ani, am pornit într-o călătorie unică, trecând de la o carieră de manager în domeniul IT la o cale  în lumea psihologiei și terapiei.

Drumul spre psihologie a început în 2016, în cadrul unei conferințe despre jocul copiilor, conferință care mi-a trezit interesul pentru a explora domeniul psihologiei. Înainte de acest moment, am petrecut 12 ani în industria IT, având diverse roluri, de la testator de software la lider de echipă și manager de proiect. Mi-a plăcut enorm de mult să lucrez în domeniul IT, iar în acea etapă a vieții mi s-a potrivit foarte bine, astfel încât să-mi cizelez competențele în lucrul cu oamenii din diverse culturi. Această călătoria în domeniul IT m-a condus chiar să lucrez în SUA, împlinindu-mi un vis pe care îl aveam de mic copil..

 

Deci, ce m-a determinat să fac schimbarea? Acum, la ceva timp distanță de momentul schimbării, am înțeles că am avut o sete de înțelegere a tiparelor care modelează o viață noastră . Doream să înțeleg aspectele pe care trebuia să le schimb, să le păstrez și să adaug la arsenalul meu de cunoștințe pentru o viață împlinită, atât în plan personal, cât și cel profesional. Doream să fac ceva semnificat pentru mine și personale care putea să beneficieze de serviciile mele. Parcursul meu în formarea în terapie sistemice mi-a modelat treptat identitatea de psihoterapeut, confirmând capacitatea mea de a împărtăși altora, în mod profesionist, ceea ce am învățat.

În prezent, sunt specializată în mai multe tipuri de terapie și dezvoltare personală, și anume, în terapia sistemică de cuplu și familie, terapie prin joc și  dramaterapie (arte teatrale) , terapie centrată pe emoție, dobândind astfel o perspectivă holistică. Am înțeles că provocările personale sunt adesea legate de comunicare și dinamica relațională din cadrul unor sisteme de referință pe care le avem, iar schimbarea unei singure persoane, determină schimbarea întregului sistem. Fiecare persoană este ca o piesă de puzzle, încadrându-se armonios în locul desemnat în cadrul familiei și comunității sale. Modul în care se potrivește această piesă este influențat de celelalte părți ale sistemului, modelând convingerile despre sine, despre ceilalți și despre viitor, precum și despre modul în care ar trebui să se comporte, să gândească și să simtă. 

Cercetările arată că indivizii care se simt liberi să-și exprime emoțiile, gândurile și sentimentele și sunt încurajați să exploreze direcții creative într-un sistem de susținere tind să fie mai sănătoși din punct de vedere fizic, să navigheze mai abil prin provocările vieții și să aibă o cale mai clară către împlinire. Scopul terapiei este, așadar, de a valorifica resursele individuale și ale sistemului, pentru a permite mișcarea către următoarea etapă a vieții.

Ca și om trecut prin multe sisteme și experiențe de viață, dar și ca profesionist în psihologie, aduc în sesiunile terapeutice înțelegerea, compasiunea și experiența procesului terapeutic, de vindecare și descoperire. Este un drum pe care l-am parcurs personal, dar și, alături de beneficiarii serviciilor mele, ajutându-i să devină cea mai bună versiune a lor. 

Cum te pot sprijini eu în această călătorie a devenirii? Fie că dificultățile tale sunt legate de cariera, relații sau de orice alt aspect important al vieții,  îți voi oferi îndrumări și sprijin în dezvoltarea abilităților de a naviga în provocările și emoțiile cu care le întâlnești.

Împreună stabilim obiectivele destinației, ne uităm pe harta, alegem un parcurs și pornim la drum. Obiectivele tale pot fi legate de:

# Să îți trăiești viața cu bucurie;

# Să îți înțelegi trecutul personal și transgenerațional și modul cum aceste experiențe se reflectă în viața ta de acum

# Să alini și să vindeci suferințele emoționale, fie că e anxietate, depresie sau alte dificultăți emoționale;

# Să îți găsești sensul personal sau profesional

# Să integrezi evenimentele de pierdere sau suferințe;

# Să ai o mai bună relație de cuplu sau să obții claritatea a ceea ce îți dorești de la o relație;

# Să integrezi și să ai resurse să navighezi printr-o separare sau divorț;

# Să comunici mai bine, mai funcțional și să faci față conflictelor;

# Să ai o relației mai împlinitoare cu copilul sau alți membri ai familiei

# Să dezvolți un atașament securizant.

Iar acum, să îți las câteva referințe despre experiențele mele formale

  • 2000 - 2005 Facultatea de Informatică, UAIC

  • 2016 - 2019 Facultatea de Psihologie, UAIC

  • 2019 - 2021 Master de Psihologie Clinică și Psihoterapie

Formări:

  • 2017 - 2020 - Terapie Sistemică de Cuplu și Familie

  • 2019 - 2022  - Terapie prin Joc si Dramaterapie (arte teatrale)

  • 2020 - 2022- Terapie Centrată pe Emoții

  • 2021 - Consilier/Coach Dezvoltare personală

  • 2022 - Consilier/Coach Atașament Mamă-Fiică

  • 2023 - Formator

Dacă rezonezi cu abordarea mea și te simți pregătit să faci următorul pas în călătoria ta de „devenire”, sunt aici pentru a te sprijini și însoți.  Te aștept să-mi scrii și să începem călătoria!​

Cu recunoștință,

Simona

Contactează-mă!

0758 583 495

Thanks for submitting!

jeremy-bishop-EwKXn5CapA4-unsplash.jpg
bottom of page